Kennel Frierfjorden

Glad medling fra Sverige


Glad melding fra Svenske pointer klubben. Fugledes Bixi og Top point Inez har fått tildelt priser.

Top point Inez : 
- Beste unghund under året 2017.
- Beste pointer i unghund klasse ved SPKs utstilling.
- champion skogis leilas minnesstatyett. (Beste amatørførte pointer i unghund klasse)

Fugledes Bixi:
- Elovs Lindholms VP ( 2 vinner i guldpokalen)
- Finska hønshundssektion VP ( 2 vinner i guldpokalen)
- Kennel Villetoftes Rapphøna VP ( 2 vinner i guldpokalen) 
- SISKs silvervas VP ( nest beste unghund ved SPKs hovedprøve. 


Kennel frierfjorden

Da er UK debyen over for disse 2 unge damer selv om de fyller 2 år i februar og mars.( et unntak er dansk derby). Nå er det finpussen til AK som gjelder, selv om vi stilte i åpenklasse i Danmark forrige weekend. Inez hadde 3 lange slipp uten å komme for fugl. Bixi gikk foran stående makker😯 det var debyen i åpenklasse. 

Top point Inez : 7×1 UK, 2 pl UKK i Danmark nr 2 svensk derby. Exelent utstilling.

Fugledes Bixi : 3x1 UK, 2 plass i guldpokalen. Exelent utstilling.

Dansk Pointer klubbs hovedprøve 2017

En stor weekend for oss på Dansk pointerklubs hovedprøve. Fugledes Bixi 1 UK, Bixi ble også beste UK hund på prøven. Lørdag stilte vi på UKK(unghund konkurranse klasse) hvor det  er søk, fart, stil og samarbeid med fører som gjelder, alle har 1 UK fra tidligere. Det er DPK'S mest fornemste prøve. Vi var 15 hunder til start med et virkelig høyt nivå. 
Vår lille Top point Inez ble 2 vinner i UKK  og eneste hund med et perfekt fuglearbeid. Inez og Bixi  er kunn 1 år gamle å vi er virkelig stolte av disse 2 unge damer. Det ble mange flotte premier for innsatsen,  i tillegg fikk jeg også et sølvfat fra kennel Alsbjerg for best dresserte unghund. Tusen takk til Dansk pointer klub, dommere, terrengledere for nok en velorganisert hovedprøve. Det er alltid like hyggelig  komme ned til dere. Tusen takk for oss.

Dansk Pointer klubbs hoved prøve 2016

Noen forord og Dansk Pointer klubs Hovedprøve 2016

For ca 4 mnd siden hadde jeg en hundeprat tlf samtale med Bertil Mortesson. I den sammenheng nevnte jeg at jeg vurderte jeg å selge Boelsgaards A Bloom (Eva) (Frierfjordens Rossi og Boelsgaard Cille) en serdeles veldressert hund tillater jeg meg å si. Men det skulle være til noen som ville føre henne videre på prøver, det skulle Bertil se på og kontakte meg igjen, det gikk bare noen minutter så ringte Bertil å sa at han hadde funnet rett person til Eva. Etterhvert ringte det en hyggelig dame fra Øland i sverige, vi ble enige om å møtes i Uddevalla, der møtte jeg 2 hyggelige personer, Mila Laago og hennes mann Kennet Laago, ette en stund så jeg at kjemien mellom Mila og Eva ville stemte 100%.

Mila tillmelder Eva på Dansk Pointer klubs hovedprøve 2016.
Eva får 1 pris åpenklasse (AK) første dag og dermed videre på lørdag i matchingen om å kjempe om tittelen om beste Åpenklasse hund, det er 10 hunder til start som har oppnådd 1 pris fredag og lørdag.
Eva blir til slutt beste åpenklasse hund med fuglearbeid uten reis.

Søndag stiller Eva i Vinner klasse, det er 50 hunder og 5 hold (partier)
Eva får et komplett flott fuglearbeid, Eva er videre til Heat nr 2 sammen med 8 andre hunder, det blir loddtrekkning om start rekkefølge, Eva får slipp nr 2, hun starter i rapsmark, går fra kant til kant med passende avstand mellom slagene, i smuk stil, kraftfull galoppaksjon med hode ført i rygglinje og korekte vendinger. Det er i mine øyne en liten tåre og en fryd å se den unge damen trøkke til i marken.
Eva ender til slutt som 3 vinner av Dansk Pointer klubs hovedprøve 2016, Eva skal også til DM om 14 dager.

Jeg fikk mange spørsmål på hvorfor jeg hadde solgt denne topphunden og jeg må ærlig innrømme at det spørsmålet stilte jeg meg selv også Uttrykksikonet smile men valget er gjort og det er ikke alltid mann har rett i sine valg og avgjørelser, så er det bare. Jeg spurte Mila om jeg kunne kjøpe henne tilbake, da svarte Mila at så mye penger finns ikke, det var klar tale og punktum slutt for den diskusjonen Uttrykksikonet smileUttrykksikonet smile

Men uansett Mila, det gleder meg og min kone at du har fått en topphund. Det var en ære og glede å føre henne på marken, hun kunne ikke fått en bedre familie, dere passer som hånd i hanske. Vi har gjevnelig kontakt og det setter vi pris på. Pass godt på Henne Uttrykksikonet smile.

En annen stor glede er at vårt eget oppdrett og Frierfjordens Randi (fugledes Black Britt og Jutevatnets Radar) ble 1 vinner på dansk pointer klubs hovedprøve og Randi er tante til Eva. stort Tillykke Birthe og Jens Have

Rangeringen ble til slutt:
1 vinner Frierfjordens Randi / Jens Have
2 vinner Black luckys Antonia / Bertil Mortesson
3 vinner Boelsgaars Bloom (eva)/ E: Mila Laago F: Tommy Nilsen
4 vinner spurvfugldalens Nici / Carlo Nørrtoft
5 Vinner Black Luckys Rikke / Per o Brekke
6 vinner sødersjøens Tressette / Lisbeth Boden

Stort Tillykke Alle sammen og til Kennel Boelsgaard

Takk til bestyrelsen i DPK for en velorganisert prøve

Takk for en hyggelig veekend til alle mine venner og FB venner fra 5 nasjoner, Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Holland som deltok på prøven.

VM i Serbia

Her kommer en liten oppsummering fra Middelhavs cupen og VM for stående fuglehunder Serbia 25/ - 27/10 2015.

Vel ankommet til Leskovac i mandag 19/10 i Serbia noen dager før alt starter , vi startet på mandag med en treningsdag ute på felten. Her var det mye fugel, store rapphønskull så våre Norske hunder fikk litt tid på å kalibrere om nesen osv. samt også få strekke på sine bein etter den lange reisen. Dagen etter blev en viledag for oss alle, innen Middelhavs cupen begynte.
Oppropet på morgenen var et kapittel for seg selv, her var det bare å spisse ørene da dette gikk på serbisk/italiensk og vite hvilken bil man skulle følge. Det ble delt opp i to partier og ca 30 hunder i hvert parti. Slipptiden er 15 min, så tiden er knapp .Når slippet så var over, gikk man tilbake til sine biler. Alle i partiet fikk ha styr på når man skulle ut i slipp, så her var det bare å holde styr på tiden selv . Markene var langs med veiene, så det meste fikk man se av hundene. Bedømmingen av hundene er litt anerledes enn hva vi er vant med her hjemme, men så er det, vi må respekteres og følge de regler som er satt. Men det er ingen tvil om at hundene må reviere, vende riktig på vinden, ha en langstrakt galoppaksjon, Riktig hodeføring, fart, osv… dette er noe av det som dommerne liker.

Markene var vekslende alt fra brakkmark, mais, kål, papprika åkrer, gress osv. Ute på disse fantes det store rapphøns kull, og det var en fornøyelse å få gå med hundene på disse enorme markene.

Vi har sett mange utrolige flotte og dyktige hunder og hundeførere fra de ulike landene, dette skaper nye kontakter og venner . 

Vi kom også tett innpå den lokale befolkingen når vi gikk ute på marken. De var noe iherdige bønder som forvaltet sin marker med små traktorer, hest og kjerre, sådde markene for hånd. Det var som at skru tiden tilbake mange 10 år.

Været var varierende alt fra regn, +7 grader til sol som har liknet en norsk sommer med +25 grader i solen.

Hotellet skal jeg ikke fortelle så mye om, men en ting er sikkert er at bakteriene som var der ikke passet våre mager.

Alt i alt reiste vi hjem stolte over våre hunders prestasjoner. De har vist seg frem, og vist at de faktisk kan henge med i toppen. Vi fikk med oss 2 premier: Boelsgaards A Bloom (eva) Good i middelhavscupen .

Siste dag i VM, på vårt parti 30 startende hunder og totalt 4 premieringer og en av de premieringene er fra Norge og Frierfjordens Rossi med Very Good og ble dermed rangert som nr 9, det er vi stolte av. Hadde vi hatt en premiering til tror jeg vi hadde vi vært med i toppen som lag. Det som er litt spennende er vannapporten til slutt, om ikke den bestås, faller du ned en premiegrad, till hell for oss besto Rossi feltapporten og vannapporten med glans.

Totalt Vi har fått med oss en ny opplevelse, og kanskje vi kommer å få se noen av de andre deltagere en annen gang i ett annet mesterskap.

Jeg vil også takke Vår reise leder,  Elisabeth Kallevig for den innsatsen hun har lagt ned i dette, hun fikset og ordnet slik at alt var på stell.

På vegne av de Norske deltagere i VM, takker vi Bergans of Norway og Hans Simensen for sponsor støtten de ha bidratt med.

Vi takker også FKF for sponsor støtten de har bidratt med.

Og som eneste pointer mann fra Norge, takker jeg Norsk Pointerklub for støtten.

Vi takker også for Hyggelig samvær med resten av det britiske Norgeslaget som besto av : Vidar og Eva Antonsen med ES Hegaards Engo, Ulrik Myrhaug med IS Red Garlics Pralin som også innhentet en Very good på Middelhavscupen

/Tommy

Dansk pointer klubbs hovedprøve 2015

En flott veekend På DPK hovedprøve i Danmark, Der Boelsgaard Sifu (boelsgaars cille-Frierfjordens rossi) ble 1 vinder og vår egen Boelsgaards Bloom (Eva) (boelsgaards cille og frierfjordens rossi) ble 3 vinder i UKK, Dansk pointer klubs fornemste prøve, det er vi stolte av, i tillegg fikk jeg også Kennel Top Points vandringspris, DPK Hovedprøves Beste sportsmann. Finalen i vinderklassen ble litt spesiell for oss, men er nå en historie. Vi ser frem til neste år og nye muligheter. Stort til lykke til oppdretter Kennel Boelsgaard .

Det kan nevnes at Kennel Boelsgaard har valgt å gjøre samme kombinasjon (Cille og Rossi) igjen, deres første kull har nu 1,5år gamle opnået 7x 1 UK, 1 x 2 UK, 1x3 UK, 2 x IFF, 6. Vinder dansk jagthunde derby og 1. Og 3. Vinder UKK, det forventes valper først i juni.

Kennel Top Points vandringspris, DPK Hovedprøves Beste sportsmann.

FJD markprøve i Danmark 8/11-14

Siste markprøven i Danmark ble avholdt i Løkken i regi av FJD 8/11, det var 2 hold (partier), og vi var på Borup gaard med utrolige flotte marker som var godt besatt med fugl. Dommer var Flemming Fuglede Jørgensen og vi takker for meget gode terrenger og konstuktive , positive kritikker, og ikke minst gjestfriheten. Vi reiste ned på fredag, markprøve lørdag og hjem søndag. Vi stilte Frierfjordens Rossi og hans datter Boelsgaards Bloom (Eva) 15 mnd. Rossi imponerte oss igjen... , bare det å komme fra lavland i Norge og direkte på Dansk mark å gå klokkerent på marken med korrekte vendinger, stand og reiser kontant presist en rapphøns flokk mot meg, RIOS, Resultat 1AK. Herligt Så vår lille Boelsgaards Bloom (Eva) hadde 4 slipp og i slutten 4 slippet på innkalling ordre får Eva stand , reiser kontant presist en flokk med rapphøns, RIOS, Resultat 1UK. Dette var billetten verdt til Danmark
Tillykke Kennel
Anne Boelsgaard Hansen
Boelsgaards Bloom (Eva) 1UK

jens have og frierfjordens Randi

21.10.2014

Jens Have og Frierfjordens Randi har vært i Sverige på SKK sin markprøve i Skåne og innkassert en 3VK. 

Tillykke :-)

DANMARK

28/9-2014

På tide å oppdatere hjemmesiden🙂 for i Danmark sanker de premier 🙂

Toftegaard 27/9 Jens Have og Frierfjordens Randi 6 VK

Kolding 21/9 Allan Diederichsen og Frierfjordens Rex 3 BRKL

Djursland 17/9 Jens Have og Frierfjordens Randi 2 BRKL

Vildbjerg 7/9 Anne Hansen og Boelsgaards Tuxedo 1 UK, Tuxedo er etter (Boelsgaards Cille og Frierfjordens Rossi)

Vildbjerg 7/9 Allan Diederichsen og Boelsgaards Diederik 1 AK
Diederik er etter (Boelsgaards Cille og Frierfjordens Rex)

Selv stilte vi vår egen Boelsgaards Bloom(Eva) (UK) i Kolding 31/8, Eva hadde sjanse på fugl i første slippet , hun kommer inn i samstand med en ES, fugl går etter 5 sec og Eva er komplett rolig🙂, hun gikk deretter i 5 slipp uten å komme i fugl, synd, for hun gikk kanon bra i alle slipp.
 
Så en uke senere, ny prøve i Vildbjerg 7/9, Dette var ingen god dag for Eva, her var pappsen lite tilfreds men hennes søk, litt hit og dit, feil vendinger i vind, mange sjanser på fugl uten å spikre fugl😥 men slik er det noen ganger, skal vel ikke forlange så mye av en 1 år gammel valp.

Tusen Takk Allen og Anny Diederichsen for enestående bevertning, opphold og trening.

Vi Takker også Jens og Birthe for flott trenings dag og en flott frokost(lunsj) med grilling og bål kaffe🙂 det var kanon hyggeligt.

Takk også til Jens Foldager og Else for to flotte dager med trening og enestående bevertning og ikke minst til lykke med den fine stuen du har bygget jens 🙂 stuen var virkelig flott, der tror jeg det blir mange hyggelige stunder foran peisen (brendovnen).


GRATULERER ALLE SAMMEN😀😀😀

ANNE BOELSGAARD HANSEN OG BOELSGAARDS TUXEDO

DPK hovedprøve i Holbæk

7.4.2014

En liten oppsummering fra DPK hovedprøve 2014.

Sven-Erik Rud og jeg Tommy Nilsen, reiste over det store hav mandag 31/3 for å kalibrere om hundene til den Danske marken. Det tar noen timer å avklimatisere våre hunder og kalibrere dem til Dansk mark, men med noen flotte trenings dager var vi klare for hovedprøven. Denne gikk i Holdbæk 4 - 6 april. Vi var samlet fra Sverige, Holland, Norge og Dan...
mark I kald østen vind, sol og litt regn var det ikke så enkelt å få hønsene til å trykke på marken, samt løpende fasaner, men Mjølners Miss Molly, eier Sven-Erik Rud klarte dette med glans og fikk på lørdagen 1 UK, alle som får 1uk ble tatt ut til matching og Miss Molly gikk av med seier! En meget flink liten tispe, en lovende unghund .. Grattis til kennel Mjølner - Birthe og Jens Have, og hele familien Rud!
Under Festmiddagen ble det delt ut flotte premier og bl.a den som stakk av med seieren i UKK var Peter Rafaelsen og Fugledes Tinka etter Frierfjordens Lola og Fugledes Eksta. STOR GRATTIS PETER!

Til dere alle nære og kjære venner - Tusen takk for en hyggelig fest sammen

Søndag ble det endelig kennel Frierfjordens dag. Vår Frierfjordens Rossi arbeidet seg gjennom dagen med søk, fart og stil i høy klasse, og endelig fikk han tak på en fasan. Stand, kanonreiste fugl, for denne skulle i luften, skudd og selvsagt helt ro i oppflukt.. og 1 Ak i boks..En meget velfortjent premie. Vi er selvfølgelig stolte av Rossi ! nå blir det farlig i VK

Så var det bara å kjøre videre til VK finalen, der det var 3 Frierfjordens hunder med, Frierfjordens Rex, Randi og Rit er kvalifisert. Til slutt nådde Frierfjordens Rit høyest opp og vinner finalen med HP. En stor prestasjon av denne unge damen. STOR GRATTIS TIL FLEMMING FUGLEDE.
Kennel Frierfjorden fikk også en oppdretterpris, en Vandrepremie.

Det var flere fra Norge, Knut thore Dahle fikk 1 UK med Roxy (NJCH Jutevatnets Radar - Vestfjorddalens My) Grattis Knut
og ikke minst 3 Vinner finale Walther Muland med Bjönnålia`s Jackpot. Stort Grattis

Vi kjører hjem med premier, gode opplevelser og vil takke ALLE dere i Danmark for all gjestevennlighet.
Takk til
Peter Tindbæk hos Uniq dog Food, for flott trenings dag på tirsdag. Takk til Birthe og Jens Have for overnatting, og flotte trenings dager onsdag og torsdag, (Takk Birthe for all god mat
Takk til Annette og Flemming Fuglede for overnatting god mat og trening torsdag formiddag.
Vi blir alltid godt mottat når vi kommer til Danmark, og man kjenner seg riktig velkommen. Så heng på alle hundevenner - vi kan trygt anbefale å bli med til DPK neste års hovedprøve!!
TAKK .

Danmark

24.03.2014

Nyheter fra Danmark
Allan Diederichsen og Boelsgaars A Diderik  etter Frierfjordens Rex og Boelsgaards Cille har fåt 2 x 1UK. Grattis😀
 
Jens Have og Mjølners Sol etter Frierfjordens Rex og Mjølners Idun  Har også håvet inn 2 premier, 1x1UK og 1x2UK. Grattis 😀


Henning Hansen og  Boelsgaards A Trille etter Frierfjordens Rex og Boelsgaards Cille  har fått en 1x2UK Grattis😀

Anne B og Boelsgaards Cille fikk 1AK
Grattis😀

Stor gratulasjon til oppdretterne Tom Boelsgard Hansen (Kennel Boelsgaards) og Jens Have (Kennel Mjølner)

Jens Have og Mjølners Sol nr 4 fra venstre.

UNIQ HUNDEMAT

Takk for alle de flotte tilbakemeldingen på UNIQ hundemat, UNIQ er et kvalitetsfor fra Danmark basert på kylling og fisk, uten biprodukter, uten genmanipulerte produkter, kun rene råvarer. LØP å PRØV😀
 
UNIQ søker fortsatt flere brukere og forhandlere i Norge og Sverige.

Kennel Frierfjorden

11/11-13
Var en tur i Saffle 8-9/11  og Det er lagt ut 2 video snutter av Frierfjordens Rossi  3 år som reiser fugl🙂 og Boelsgaards Bloom eva) 3mnd som har fugle kontakt for første gang . Se hvordan hun bruker vinden.......🙂
Frierfjordens Rossi

HER ER DET BARE Å TA AV SEG HATTEN

01.10.2013

Det har skjedd litt på prøvefronten i Danmark/Sverige.

27/9 fikk Frierfjordens Rit og Flemming fuglede fikk 1VK FINALE CACIT på den svenske Pointer klubbs hovedprøve😀😀😀 

21/9 Var Allan Diederichsen og Frierfjordens REX i Assens og hentet hjem en 3 VK😀😀😀

17/9 Var Jens Have og Frierfjordens Randi i Djursland og hentet hjem en 1 BRKL😀😀😀


KENNEL FRIERFJORDEN ER STOLTE OG GRATULERER ALLE😀😀😀


Valper etter Rossi og Cille

 ER DU INTERESSERT I VALP ETTER ROSSI OG CILLE

Frierfjordes Rossi ( fugledes black britt og jutevanets radar) har blitt far til 10 valper, 5 tisper og 5 hannehunder og den vordene mor er Boelsgaard`s Cille (fugledes glori og boelsgaard`s paw som også har vunnet dm), valpene ble  født 12.08.2013. Frierfjordens Rossi er av kullet som fikk  Wassbergprisen i 2011. For å si litt om Rossi så har han trøkk og utholdenhet så det holder🙂 når han paserte 1,5 år hadde han et gir til🙂, han har vært serdeles lett dressert og lett å ha med å gjøre, han er lettført i marken/fjellet,han behandler også fugl på en serdeles flott måte🙂🙂. Cille hadde vi hjemme hos oss i over en uke, en meget behagelig hund som revierer dansk mark som en gud🙂 Om du er interessert, ta gjerne kontakt for event flere opplysninger med oss eller direkte til:  

Tom og Anne Hansen 0045-21278667 - 0045-28209059 
anne_hansen44@hotmail.com
Boelgaar`s Cille, 5 tisper og 5 hanner

Frierfjordens Rit

15.06 2013

Ferdig dressert  og VK hund  til høsten vurderes solgt!!!!

Frierfjordens Rit vurderes solgt til hundesport mann/kvinne og jeger. Rit er høyt premiert tross sin unge alder  (2,7 år). Frierfjordens Rit er av kullet som fikk wassbergprisen 2011 , hele dette kullet er premiert, Rit er etter Fugledes Black Britt og Jutevattnets Radar. Hun har dansk apport bevis, HD: A
Meritt listen til Rit er:
 1UK, 1AK, 1BRK, 3VK OG 1VK .

Seriøse Henvendelser og spørsmål kan rettes til oss eller direkte til Flemming Fuglede Jørgensen.
mail: tlf mobil:0045 20300003
tlf priv: 0045 98883003

Apport

12.04.2013

Frierfjordens Ragni, Rossi og Boelsgaards Ivan (10mnd gammel) fikk sitt apport bevis igår, Ragni og Rossi er 2,5 år og av disse 2 forventet jeg at alt gikk bra🙂, og vår lille Ivan på 10 mnd imponerte oss med et virkelig  flott søk,apport og avlevering.😀


Ragni- Rossi- Ivan

Fra Danmark

05.04. 2013

DJ Forårsvinderklasse Terkesbøl  ble avholdt 4.4 i Danmark og i en alder av 2,5 år har Frierfjordens Rit  og Flemming Fuglede Fått 1 VK, Rit har ifra før 1 UK, 1 AK, 1 BRKL, 3 VK, dette må jo være imponerende mentalt og fysisk av en  unghund som kjemper mot erfarende VK hunder. Frierfjordens Rit er den første i kullet med 1 VK.🙂 vi gratulerer.

Fra Danmark

26.03.2013

Se også gjesteboken, en flott gladmelding fra Jack Engelbrektsson i Sverige som var på DPK hovedprøve. Tusen Takk🙂🙂🙂

Hovedprøven for dansk pointer klubb er blitt avholdt 22-24 april og Allan Diederichsen melder om flotte resultater og vi er selfølgelig stolte oppdrettere😀 GRATULERER

Hej med jer.

Fredag – lørdag – søndag blev Dansk Pointerklubs hovedprøve afholdt. Fredag var jeg dommer, og havde den glæde at tildele Bjørklunds Donna 1. pr. i åk. En stilren og godt gående pointer med et solidt stykke fuglearbejde. Lørdag fik Rex 2. pr. åk, han havde en fugletagning uden rejsning, vi gik vidre med ham et stykke tid, for at få en komplet fugletagning, men så valgte jeg at stoppe . Der var en frisk østen vind, markerne var frosthårde med lidt sne, og Rex havde været ude i 4 store slip, og skulle jo på vk. om søndagen. Lørdag aften, under festmiddagen, blev Rex tildelt Store Vildmose Pokalen, for den mest vindende unghund, på mark, i 2012.( se foto ) Søndag var der så vk. med 39 deltager, fordelt på 5 hold. Jeg deltog med både Fugledes Ici og Frierfjordens Rex, jeg havde komplet fuglearbejde med begge om formiddagen. Rex var ude i 4 store slip om formiddagen, og skar en trædepude på det ene forben i første slip. 11 hunde gik videre over middag og både Rex og Ici var med. Ici kom lidt galt afsted med parhøns der ikke var samarbejdsvillige, Rex gik videre og endte som 4. vinder, og fik ærespr. for yngste hund.

Mvh Anny & Allan

Til orientering fikk Peter Rafaelsen og Frierfjordens Lola,  den store Vildmosepokalen for året 2012, ikke dårlig at 2 Frierfjordens hunder får denne 2 år på rad😀


Valper etter Mjølners Idun og Frierfjordens Rex

Frierfjordes Rex er blitt far igjen og den vordene mor er DKJCH Mjølners Idun, valpene er født 21.02, det ble 5 Tisper og 1 hanhund. Denne kombinasjonen har en imponerende stamtavle. Frierfjordens Rex er av kullet som fikk  Wassbergprisen i 2011. Om du er interessert i tispe valp, ta kontakt oss eller direkte med Jens Have og Kennel Mjølner   http://www.kennelmjoelner.dk/

PR.08.03.2013 ER DET ER KUNN 2 LEDIGE TISPER IGJEN

Valp

Utrolig nok , men det er ledig tispe valper etter Jutevatnets Radar og metrinelunds Gossi, Er du interessert ring /mail til Anne-Marie Petersen i Danmark.
Tlf: +45 20 48 52 92
Mail: Anne-Marie Petersen [branebjerg@tdcadsl.dk]

 

http://www.pointerklub.dk/Image/Hund%20Gossi.pdf 
 
http://www.metrinelund.dk/ 
 
Og Jutevatnets Radar
 http://pointerdb.pointer.no/index.php?option=com_pointer
http://pointerdb.pointer.no/index.php?option=com_pointer&task=showpoi 
nter&i d=13887/04> &task=showpointer&id=13887/04
 
http://www.jutevatnet.com/ 

Fugledes Oskar


Vår gode venn i Danmark,  Flemming Sørensen skal selge Fugledes Oskar

Erfaren jakt og markprøvehund selges

Dansk mester i Sankt Hubert 2012, Fugledes Oskar(DK 14266/2009), selges til aktiv jeger/ prøve interesserte.

På grund av manglende tid, selges Fugledes Oskar til en seriøs jeger eller hundesportsmann/Kvinne

Oskar er født den 03.07.2009 og er etter absolutt beste nordiske avstamning.

Far: Gullpokalvinner 2006 DKJCH Fugledes Extra (DKJCH Fugledes Black Joker – INTBRCH  DKBRCH DKJCH SEJCH Astrups Siff). Extra er fra samme kull som DKJCH Fugledes Eno (2. vinder SM 2011, 3.vinner SM 2012).

Mor: Vinner av Nordisk Pointer Match 2005 INTBRCH DKBRCH DKJCH Fugledes Yatzy (Vestfjorddalens Black Luck – INTBRCH Fugledes Snert).

Oskar er kullbror til svensk mester 2012, Fugledes Odin og fra dette kull har 5 hunder 1. pr. AK

Fugledes Oskar har 1. pr. ÅK på jaktprøve, very good på udstilling samt bestått apporteringsprøve med 29 poeng av 30 mulige, 3. vinner kval. DM Sankt Hubert 2012 og 1. vinner DM Sankt Hubert 2012.

Interesserte kan rette henvendelse til: Kennel Frierfjorden eller direkte til:

Flemming Sørensen

Solvig

Aabenraavej 26

6270 Tønder

Mail: fs@toha.dk

Trenings tur til sverige


Lite fugel i fjellet betyr at vi får reise til lavlandet på fasan og rapphøns og turen gikk ned til  Kroksta herregård i Sverige igår for å trene litt. Alle hunder var med. Britt er ny operert og hun bare slappet av. Ragni hadde noen flotte fuglearbeid og alt var perfekt denne gangen . Rossi er en enestående gutt som har skjønt hva pappsen vil, han er en fryd å gå med, han har trykket, reiser fugel i alle vinkler, avstand reis og er rolig i oppflukt, dette får vi håpe fortsetter.... 🙂

Så Har vi Ivan "den grusomme" Han er etter Boelsgaard`s Cille og Frierfjordens Rex. Ivan er bare litt over 5 mnd gammel, en utrolig lære villig og lydig gutt. Han skulle også få leke litt med fugl. Tanken min var å teste lydigheten. Når han nå for første gang får kontakt med fugl, støtet han den opp litt leken, og det var helt greit. Fugel nr 2 fikk han på vingene og han var komplett rolig på komando. Så tok vi lunsj og Ivan var klar for en tur ut i marken . Etter 5 min fikk han kontakt med fugl og spiker stand og reiste fugl så torva sprutet  😀jeg trodde nesten ikke det var sant når rapphøna gikk på vingene😲 og komplett rolig uten et ord ifra meg, dette gjorde han 2 ganger, så hadde han en støkk ca 60m ifra meg, fugl gikk på vingen og Ivan satte seg umidelbart. Han ble båret på gullstol til bilen. 😀

Boelsgaard`s Ivan

En trenings dag

30.10. 2012
Alt er ikke bare rosa når man holder på med hund, var en tur i vestfold å trente litt med hundene og det var både positivt og negativt, Rossi hadde et flott fuglearbeid og en støk alt var perfekt🙂 så slippes vår lille frekke Ragni og hun har kommet i puberteten og var rett og slett litt ulydig, hun respekterte støkk langt ute, men hun respekterte ikke fugel etter reisen og en løpende fasan som lettet og hadde 10-12 m ettergange før hun satte seg, dette gjorde hun 2 ganger og resultatet av dette ble bilen resten av dagen, der hadde hun god tid til å tenke over hva hun hadde gjort. Så ble det en skogs tur et par dager etterpå og skogsfuglen var vanskelig, men stopp komandoet virket🙂, medarbeidersamtaler hjelper.  Men en ny dag på trening til tirsdag blir spennende, Ragni har sagt at dette skal jeg ikke gjøre igjen😀

Fra Danmark

6/10-12

På første dagen etter sin 2 års dag har  Frierfjorden  Ritt og Flemming Fuglede stilt på FJD Efterårsvinderklasse  ved Gl. Toftegård 6.10 og fått 4 vk hp. Ritt er førøvrig tatt  ut til DM og jeg tror at Ritt  er den yngste i den engelske rasen. Vi ønsker lykke til.😀
                                                                                                   


 


 

Fra Danmark

28.09-12
Alle 3 er premiert i Dkk Brugsklasse, markprøve med felling i Danmark. Flemming F og Frierfjordens Rit 1 Premie, Jens Have og Frierfjordens Randi 2 Premie og Allan Diederichsen og Frierfjordens Rex 1 Premie, sist nevnte fikk sin 1 premie idag. Dette står det respekt av😀 virkelig flott, Gratulerer
Allan Diederichsen og Frierfjordens Rex 1 Premie Dkk Brugsklasse

Jaktprøve

27.09-12

Litt har skjedd de siste 14 dager både i Danmark og Norge

Markprøve i Danmark, Dkk brugsklasse  er en annerkjent markprøve med felling av fugl, Dkk brugsklasse i Sindal 21/9-12 fikk  Flemming Fuglede og Frierfjordens Rit 1 BRKL.

20/9-12
Jens Have og Frierfjordens Randi  stilte også i Dkk brugsklasse i Vildbjerg og fikk med seg 2 BRKL.
Dette er virkelig flott prestasjon av disse unge hundene.

Tjølling prøven 22-23/9-12
Ble det stilt 4 Frierfjordens hunder
Frierfjordens Ragni 2UK, Ragni gikk kanon godt i 2 dager, men lykkes ikke helt til topp pga sjanse på fugl i 3 slippet, men siste slippet får hun stand på fasan og reiser villig og RIOS. hun fikk tallkarakter 556444.
Frierfjordens Rossi hadde stang ut denne gangen, Rossi hadde stand, reiser villig på ordre, men fugl ville ikke på vingene, både Helene og dommer forsøkte å lette på kvistene,de ser fasan løper, men den flykter inn i steinrøys. Rossi gikk også kanon bra i 2 dager, siste dagen med 85 min slipptid og Tallkarakter 566444.

Geir Kjellmann og Frierfjordens Yatsy fikk en 3 Ak
 
Ole Martin Nielsen og Frierfjordens Clint 2 AK


Vi Gratulerer Alle sammen😀

Ole Martin og Frierfjordens Clint

Kennel Frierfjorden

3/9-12

Røros prøven 1-2/9 ble en stor dag for Frierfjordens Radar junior og Familien Jensen i Trondheim, Radar j fikk sin velfortjent 1 UK med tallkarakterer 6-6-6-4-4-4 og gikk for full maskin dagen ut, en virkelig stor prestasjon, lykke til i derby😀😀


Kongsvol prøven 1-2/9 stilte Frierfjordens Ravi og Andrea Hatlingshus, de fikk en velfortjent 2 UK og ryktene sier at søket og trykket var noe av det beste de hadde sett av en unghund😀😀

Stå på videre, dere har virkelig jobbet bra med hundene.

Det vil si at alle Valpene etter Britt og Radar er premierte.😀

Vi er stolte av dere alle😀

Frierfjordens Ravi og Andrea Hatlinghus med sin velfortjente 2 UK

Boelsgaard`s Ivan

12/8-12
Et nytt medlem har vi fått i hundeflokken, han heter Boelsgaard`s Ivan og er etter Fierfjordens Rex og Boelsgaard`s Cille. Han kom Fra Danmark til Norge 9/8 Fra Kennel Boelsgaard`s som eies og drives av Tom B Hansen og hans Datter Anne B Hansen. Boelsgaard`s  Ivan har en meget interesant stamtavle bak seg. Dette er en kombinasjon som blir spennende og følge videre......mere info om "Ivan Den grusomme" kommer fortløpende.

Frierfjorden's Rex & Boelsgaard's Cille

26/6-12
Anne melder fra Danmark idag, Pga av avbestilling er det er en ledig hannvalp etter Frierfjordens Rex og Boelsgaards Cille. Ring eller mail oss om du er interessert🙂
9/6-12


Hei Pointer og valpe interesserte

Anne melder fra Danmark at Boelsgaard`s Cille  og Frierfjordens Rex har fått valper. 5 Hanner og 1 Tispe idag🙂 Flere bilder vil komme.


Frierfjorden's Rex etter (Jutevatnets Radar - Fugledes Black Britt) skal bli far, Rex er parret med Boelsgaard's Cille etter (Boelgaard's Paw som også har vunnet DM- Fugledes Glori). Frierfjordens Rex tross sin unge alder har han gjort seg bemerket i Danmark, og kull søskene til Rex har også gjort seg bemerket både i Danmark og Norge. Det de har prestert resulterte i Anders wassbergs oppdretter pris i 2011 til Kennel Frierfjorden. Nå 1,5 år gamle har det gitt: 10x1UK, 1x2UK, 3x1AK, 1x2AK, 5 pl i Dansk Derby, 3pl i DPK sin UKK. Jeg har sett og tror jeg kan på vegne av eierne av hundene si at Dette er en meget spennende kombinasjon, Frierfjordens Rex er lettdressert, serdeles godt gemytt, velrevierende, Rex vet hva Allan Diederichsen ønsker😀 søk, fart, stil er en fryd å se på. Boelsgaard's Cille er ifølge Allan D, også en hund med serdels godt gemytt, lettdressert, stille og rolig selv i nye omgivelser, i marken går hun i god stil og i et meget stort flott velrevierende kryssøk. Begge hundene har de kvaliteter vi ønsker en pointer skal ha. Er du interessert i valp, Kontakt oss eller: Anne og Tom B. Hansen 0045-21278667- 0045- 97164248
anne_hansen44@hotmail.com  se også http://www.pointerklub.dk/Hvalpe%20DPK.htm

Boelsgaard's Cille den vordene mor

Frierfjordens Lola sine valper

22.05.2012

Hyggelig nyhet fra Danmark, Peter Rafaelsen melder at Lola har fått valper, 5 Tisper og 2 Hanner. Lola er etter Fugledes Black Britt og Ruslights Asco. Lola er kun 3 år gammel. og en av de de yngste i Danmark som har oppnådd 1 VK med Cacit. I mars 2012, på Dansk Pointer klubbs hovedprøve. Under festmiddagen fikk Lola utdelt "Stor Vildmose Pokalen" den utdeles vært år til årets unge pointer på marken. Det fordres at vinneren er en stilren hund, stort gående pointer, som viser et stort potensiale. Vi gleder oss til å følge  kullet til Lola og Ekstra  videre.

Far til valpene er Fugledes Ekstra,  en meget høyt premiert herremann i Danmark. Interessen for valpene har vært meget stor.

Vi gratulerer og ønsker Peter og Birgitte lykke til videre 

Til alle dere som har vært i kontakt med meg vedr dette kullet. Alle valpene er desverre solgt.
Men Ta gjerne kontakt da det er mange spennende kull på gang Både i Danmark og Norge.

Wassbergprisen

09.05 2011

Anders Wassbergs oppdretter pris gikk til vår lille kennel Frierfjorden i år, noe vi er vannvittig stolt av😀 Valpene etter Jutevatnets Radar og Fugledes Black Britt har gjort det kanon bra. De fyller 2 år 05.10. 2012, og litt er det igjen av unghund sessongen også. Pr dags dato er det 10x1UK, 1x2UK, 1x3UK, 3x1AK, 1x2AK, 5 PL i Dansk Derby, 3 i UKK i Danmark. Vi  takker hele kullet/m eiere  som har gjort det slik at vi har fått denne flotte prisen. 
Tommy/Helene

Bård og Frierfjordens Riff

23.04.2012
Vi gratulerer Bård og Frierfjordens Riff med sin første premie, det ble en 3 UK i Alta på tungt føre, Bård fikk ikke fikk vist reis, men premie er premie Bård🙂 du har kjempet og har hatt en del stang ut. Vi vet at du sikter høyt og det kommer😉 Gratulerer og Lykke til videre

Fra Herjedalen

6/4-12

En kanonflott dag på fjellet i Herjedalen, turboføre, flott sol, perfekt vind, godt med ryper og i tillegg at alt lykkes med hundene. Vi hadde med oss Ragni og Rossi. Ragni med 3 fuglearbeid, det første med 30 m ettergange men de 2 andre fuglearbeidene var helt perfekte. Rossi med 3 fuglearbeid alle med avstand reis og ingen ettergange😀 Etter alt det perfekte avsluttet vi med det gode, så ble det 1 times gange i bånd til bilen og alle var lykkelige med dagens ettermiddags tur.
Ragni, stand på ryper

Allan og Rex

31.03.2012
Det kommer stadig nyheter fra Danmark og idag melder Allan Diederichsen  og Frierfjordens Rex at de har fått 1 AK😀 Dette er imponerende, hundene  er snart 1,5 år!!!. Dette er 3 hunden i kullet som har fått 1 AK. Da feirer vi litt her også Allan!!!😀 Igjen er vi stolte, gratulerer så mye😀

Lyckad Danmarks tur

27/3 -12.
En resume fra en lyckad Danmarkstur .

Den startade den 15 mars. Kom så ned til Anny og Allan Didrichsen. De har som sagt tidligare, Frierfjordens Rex. Det kjendes gott att vara på dansk mark igen. Det blir en omstellning for hundene, som har trent på fjell innen og så helt pløtsligt kommer de ned på de stora markene igen. Vi hade noen goe treningsrunder, og vi alla var fornøjd. Det såg riktigt bra ut, trots litt omstilling for å finne rapphønsen ute på stubben. At komma ned til Anny og Allan er alltid gott, massor av god mat og drykk og framfør allt prat og skratt😀.

Så kom vi til  Jens Foldager, var der i 2 dager, Jens bjød på en sightseeing i Horsens, med historie og kulltur. Han er en riktig allviter, og kunde verkligen sin historie. Han bjød også på både god mat og fortsatt prat og skratt. Hade så en riktig god treningsdag på han,s marker. Riktigt bra, Ragni og Rossi fikk noen helt perfekta fågelsituasjoner var. Nå skal det sies att Ragni har løpetid, og den fortsetter.. Typiskt, så noe jaktprøver på henne blev det ikke denne gangen.  så vi fikk da istedet legge våre forhoppninger på Rossi.
Dansk pointer,s hovedprøver nermer seg, og vi børjar planera resan ned mot den. Vi kommer så til Birgitte og Peter Rafaelsen, de har Frierfjordens Lola.  Vi fortsetter som vanligt å kozer oss riktigt gott med våra venner.😀 Vi sammanstrålar så med Anne-Gerthe, Jon og begge barnen fra Trondheim. De har Frierfjordens Radar junior. De tog en lang tur ned til Danmark for at vara med på den Danske pointers hovedprøve. De hade aldrig vart med på noe Dansk prøve førr, så spenningen var stor. Peter tog riktigt godt hand om de og viste litt om dansk bedømning og hva de danske dommene dømmer etter. Viste også litt om søk på stubb og mark. Det er en stor prestasjon og vi lyfter verkligen på hatten for at de kjørt denna lange reisen. Det viser stort engagemang. Vi fikk noen  treningsrunder i två dager innan den stora dagen - Hovedprøven i Holdbæk 2012.
Vi hade meldt på Rossi til Uk fredag, som lykkades at ta en 2 UK.  Lørdag lykkades Rossi at ta 1 UK. Han er riktigt godt premiert våran " kille".
Når det er sagt, kommer det in flere premier fra dette kullet.
Frierfjordens Randi tok en ny 1 UK og 5 plasering på Dansk Derby, hun blev også nr 4 på finalen UKK. 
Frierfjordens Rex tog 3 plassering på UKK. Rex fikk også sølvpokal for beste  søker i UKK.
 Frierfjordens Rit har også latt seg bemerke i Danmark, med sin  første start tok hun 1 UK og tok  1 AK på sin andre start, ikke værst vel😀

Under festmiddagen blev så også Friefjordens Lola premiert med en stor vandringspokal i sølv. Hun er den yngste hund, beste premiert i 2011. En meget god prestasjon.
Vi kan vel med stora bokstever si att vi er meget stolte over alle Frierfjordens hunder.

Totalt hittil har Frierfjordens hunder etter Britt og Radar som er nå snart 1,5 år gamle
9x1UK , 1x2UK, 2x1 AK , 1x2AK, 5 PL Dansk Derby og 3 og 4 pl i UKK

Vi takkar så før oss for denne gangen igen, takk alle. Vi ses snart igen.

Fra Danmark

11.03.2012

Imponerende resultater tikker inn en etter en fra Danmark, idag fikk Flemming Fuglede og Frierfjordens Rit 1 UK med pokal, ved fjd midtjyske markprøve og dermed den 5 hunden i kullet med 1 UK. Gratulerer Annette og Flemming med flott resultater. 😀 

Det er ingen tvil om at Fugledes Black Britt og Jutevatnets Radar har avlet bra. Jeg er sikker på at Ole Frøland som eier Radar er like stolte som oss. Hjemmesiden til Ole Frøland
    http://www.jutevatnet.com/
BAK SER VI DEN HØYESTE MANNEN MED DET STØRSTE SMILET. FLEMMING FUGLEDE OG FRIERFJORDENS RIT-

Fra Danmark

10.03.2012

Glad meldinger ifra Danmark. Vi må løfte hatten for Jens Have og Frierfjordens Randi som fikk 1AK idag, med pokal for beste pointer😀 ved fjd nordjyske markprøve, Randi er kun 1,5 år gammel og er en hund av høy klasse. Gratulerer så mye Jens og Birthe for flotte prestasjoner, vi er stolte😀


Allan Diedrichsen og kull bror til Randi, Frierfjordens Rex, må vi også løfte hatten for. 1 UK og pokal for beste pointer, ved fjd sydjyske markprøve, dette står det respekt av. Nå har vi noe å feire Allan, Eller..........?😀.  Gratulerer så mye Allan og Anny, vi er stolte😀 

Fra venstre Allan, Anny og Frierfjordens Rex. og Jens, Birthe og Frierfjordens Randi.

Fra Danmark

Var en tur innom hjemmesiden til Jens og Birthe, kennelmjoelner.dk, da så jeg en nyhet.......😀

Lørdag d. 25/2 2012 var der forårstræning i Ørsted enge, Djursland. Vi havde en rigtig god dag. Unghundene konkurrerede om den fornemme vandrepræmie Skydestokken og den vandt Frierfjordens Randi.


Trenings tur i fjellet

En liten trenings tur med Ragni og Rossi på fjellet, noe tungt føre var det, men sol og flott vær, er det bare å nyte fjellet. 3 fuglearbeid på Rossi og 1 fuglearbeid på Ragni på 2 timer var vi fornøyd med. Da er det godt å sette seg i solen med et lite kaffebål, spise og slappe av. Livet er herlig på slike dager😀

Fra Danmark

En kanon avslutning på jaktprøve 2011, og finalen på dette gikk av i Danmark.
Det hele startet med at vi reiste ned til Peter og Birgitte Rafaelsen. De har Frierfjordens Lola. ( hun er nå 2,5 år og er etter Fugledes Black Britt og Rushlights Asco)). Vel bemøtt med god mat og drikke.  Vi fikk noen gode trenings timer, og både Ragni og Rossi fikk før første gang hilse på hare og rådyr.😉. Ikke så lett når man aldrig sett noe sådant før.. Siste dagen innen videre reise, fikk vi med oss en jaktdag på fasan. Riktigt kul!.

Så kjører vi så videre mot Allan og Anny Diedrichsen. De har Frierfjordens Rex. Det var lenge siden vi sett han, så vi var riktigt spente.. Han hadde virklig blitt  en flott ung pointer.🤩. Vi fortsatte med god mat, drikke og masser av prat, og som vaneligt går tiden  virkligen fortsatt veldig fort i godt selskap.

Så kjører vi videre på vår reise, til Jens og Birthe Have. De har Frierfjordens Randi og Kennel Mjølner.http://www.kennelmjoelner.dk
Vi fortsetter der også med god mat, drikke og naturligvis masse prat.
Det er virklig godt å være Norsk i Danmark!😀
Vi fikk med oss riktig gode treningsdager på enorme marker. Alle hunder fikk strekke på sine ben rejelt godt.. og en avslappet ettermiddag infør kommende jakt prøve på tirsdag 01.11. 2011.

Så kommer dagen da vi alle stolte  hunde eiere har meldt på 4 av Frierfjordens hunder.
Våre egne, Ragni og Rossi, samt Allan og Anni med Rex till UK, Og Jens og Birthe med Randi til AK.
Randi gjør en stor prestasjon med å vise sitt navn med en 2 AK. ( I Danmark kan man stille på AK når man fått 1 UK.).  Vi er riktigt stolte av denne unge tispen som viser seg alerede inn i AK gruppen.😀.

Rex imponerer også med at ta sin 1 Uk, i sin premiere på jaktprøver. Dette er Kanonbra!!!! men det sa jo du på søndag Allan, at Rex ville ta 1UK på tirsdag, og rett fikk du😀😀

Rossi imponerer oss fortsatt med å vise seg  som et godt talent, og tar sin andre 1 UK. Dette er heller ikke så dårligt, med tanke på at han kun startet 2 ganger og tatt første premier i begge starter. Dette lover godt!!😀.

Ragni missbrukte sine sjanser på fugel, så denne gangen ble det ingen premie på henne. Sånn kan det også gå😲. men hun har en 1UK fra før.

Vi alle fikk en meget god slutt på jaktprøve sesongen for i år, og vi kjører videre mot Hirtshals med ett riktigt stort smil. Fugledes Black Britt og Jutevatnets Radar har virklig gjort ett meget godt jobb som fått fram disse stjerner til valper.😀😀😀😀.

På veien mot Hirtshals , kjører vi innom Flemming og Anette Fuglede. http://www.kennelfuglede.dk/ De har Frierfjordens Rit. Henne hadde vi heller ikke sett siden hun " flyttet" ut fra oss.  Hun er en pigg og glad tispe, akkurart som hun var. Flemming ligger i trening med henne og vi venter med spenning på resultat.. ( Det kommer, det kan vi vel love!). Flemming stiller alltid med hunder som er i orden.
Lykke til videre alle sammen.


Totalt i år som disse unge talenter har prestert er:         Frierfjordens Rossi    2x1UK
                                                                  Ragni    1x1UK
                                                                  Rex       1x1UK
                                                                  Randi    1x1UK og
                                                          1x2AK
                                                                                       

Fra venstre. Allan, Anny, Rex og Jens, Birthe, Randi

Ole M Nielsen og Frierfjordens Clint

Atter en gang er vi stolte av Kennel Frierfjordens hunder, denne gangen melder Ole M Nielsen om en flott 2 AK på Frierfjordens Clint på Trøgstad prøven 2.10 2011, Clint er etter Fugledes Black Britt og Rushlight Asco. Gratulerer Ole🙂.

Frierfjordens Lola og Peter Rafaelsen

Enda en glad meld fra danmark, Frierfjordens Lola og stolt eier Peter Rafaelsen, gjorde en fremragende prestasjon på en annerkjent markprøve 7/10 i Danmark og fikk 1 VK med CACIT. Lola har såvidt passert 2,5 år og konkurerte med noen av Danmarks beste  hunder. Som oppdretter er vi selfølgelig meget stolte😀. Lola er etter Fugledes Black Britt og Ruslights Asco.
Lola er også tatt ut til Danmarksmesterskapet
Fremragende innsats Peter😀

Hej Helena og Tommy

Lola og jeg var på vinderklasse i fredags. Programmet afsløre at
konkurrence niveauet ville være ret højt. 33 hunde til start, med et
gäng af champions, derby vindere, svenske- og danske mestre. Man må
sige at toppen af dansk jagthunde sport havde valgt at tilmelde sig
vinderprøven i Hejnsvig i år. Til middag var 13 hunde som havde
godkendte fugle arbejder. 11 forsatte til 2. heat. med Lola som højest
rangernde. Alle havde dog rigtig gode formiddags meritter.
Lodtrækningen gjorde at Lola skulle ud i første slip i 2. haet. Her
forsatte hun formiddagens gode takter. Og satte overlæggeren højt ved
at gå et helt fantastisk slip. Her fra gik hun direkte videre til
finale. Hvor hun hurtigt satte tingene på plads.

1. VK med CACIT til Frierfjordens Lola

Med venlig hilsen
Peter Rafaelsen

Fra Tjølling prøven

Tjølling prøven i Larvik 24-25.09 2011 ble en Flott helg for Kennel frierfjorden. Lørdag ble første prøvestart for Frierfjordens Ragni og Rossi etter jutevatnets Radar og Fugledes Black Britt. 2 unge hunder som  fyller 1 år, 5 oktober. Ragni og Rossi  hadde hvert sitt flotte fuglearbeid på fasan som ga vær sin 1 UK. Ragni og Rossi viser begge høy intensitet, meget stor fart, helt selvstendige, utmerket søksbredde, utmerket reviering og utmerket samarbeid. Ragni ble også beste UK hund på Tjølling prøven, dette er vi meget stolte av. Dette  må jo være et godt kull  når 3 hunder har 1 UK 😀. Frierfjordens Frøya Fikk også en 2 AK  i sin deby i AK med 1 flott fuglearbeid.
Frierfjordens Ragni 1 UK, Rossi 1 UK og Frøya 2 AK

Jens Have og Frierfjordens Randi

Her er en gladmeld fra Jens og Birthe i Danmark, Frierfjorden Randi (11 mnd) Har fått 1 UK på en annerkjent markprøve, vi er jo selvfølgelig veldig stolte , dette står det respekt av, nå har jo Jens lagt press på alle oss andre😀😀😀. Vi gratulerer og lykke til videre😀
          

Hej Helene og Tommy.
Randi, har været på anerkendt markprøve igår og hun fik en velfortjent 1.UK.
Mange hilsener
Birthe & Jens


Jens Have og Frierfjordens Randi

Din overskrift

Første jakten for Ragni i Herjedalen, med et flott fuglearbeide med stand, reis  og komplett rolig i oppflukt å skudd så både jeg og Ragni var riktig stolte.🙂 premien ble en orrhøne.

frierfjordens Frøya

Et par nye video snutter av Frierfjordens Frøya er lagt ut på våre videosider😀

Et lite referat fra treningen på Krokstad

Et lite referat fra en vellykket treningshelg på (krokstad herregård). Vi startet med litt teori, dressur, provokasjon trening med dummy, provokasjon trening med fugl og fugle/stand trening lørdag og søndag. det ble mye sosialt, god mat og hundeprat på kvelden🙂 Vi leide flott hytte på Duse udde camping som rommet alle sammen.
.
Meg selv hadde med Frierfjordens Rossi og Ragni 7,5 mnd gammle og Frierfjordens Frøya 2.5 år.

Erik og Andrea med Frierfjordens Ravi (7,5mnd), Hunden som hadde mest progresjon under hele helgen, hun respekterte dummy, ball og fugleprovokasjon og stand på rapphøns tok hun lekende lett (bra jobbet Andrea og Erik)🙂

Bård M Hansen med Frierfjordens Riff(7,5mnd), Bård er alle oppdretters og valpekjøpers drøm, han reiste helt fra Grovfjord i nor, satte seg på flyet, leide bil på gardermoen og kjørte ned til Krokstad herregård i Saffle. Bård har jobbet virkelig bra med hunden og ikke minst, han selv er enormt engasjert😀 jeg er meget imponert over den mannen🙂 meget bra Bård og Riff.

Ole Martin Nielsen og Frierfjordens Clint 2,5 år, Ole har også jobbet bra med hunden, Ole og Clint gjorde jobben 100% med flotte fuglearbeid. Ole, vi sees på noen prøver til høsten🙂


Jørn Hansen og Gordonsetter Kira 13 mnd. Kira hadde også god progresjon og standinstinktet var det ingen problemer med, Bra jobbet jørn🙂

Arild Engelstad med Breton Donna 9mnd, Arild har også jobbet meget bra med dressuren og hadde god progresjon under hele helgen. Bra Arild🙂

Takk til alle sammen og Takk for laget. Det som jeg synes var positivt var at ingen hunder gjorde noen feil, hundene fikk ros og ris i rett timing. og
Husk at dressur er fersk vare, gnu på videre😀

DET BLIR  EN NY TUR TIL KROKSTAD 5-7 AUGUST
DET BLIR OGSÅ ANNONSERT PÅ POINTER SIDENE TIL ØSTFOLD (dr kontakt Per Dahle)OG AGDER OG TELEMARK (dr kontakt Tommy Nilsen) så her er det bare å melde på til en av oss. http://www.pointer.no/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=10&Itemid=311 OG

http://www.pointer.no/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=8&Itemid=320 
Andrea og Frierfjordens Ravi (7,5mnd) hennes første stand på rapphøne

Frierfjordens Britta

En kul melding fra Anders Landin, Anders skriver følgende: 

Hej Tommy

 
Du kan nu notera att en hund av din uppfödning är Västsvenska Fågelhundsklubbens apportmästare 2011…
Nåväl, det säger inte så mycket men i sista heatet var det fem utlagda fåglar och tre hundar startades på samma gång – Britta plockade hem fyra av de fem fåglarna….

  Hilsen

  Anders


Mira

 En liten trenings tur på fjellet idag (15.03) her er Mira Stand på en Trykkende rype, Bilde er tatt med mobiltlf😀

Frierfjordens Randi

Hei
vi har fått en flott hilsen fra Birthe og Jens Have i Danmark, de har fått Frierfjordens Randi ifra Flemming Fuglede.
 Det er med stor glede for oss og vite at alle valpene i Danmark er velplaserte og i gode, trygge hender og ikke minst til meget gode jakt/jaktprøve interesserte. Vi gleder oss til å følge utviklingen til alle sammen og ikke minst en spennende jakt/jaktprøve sessong som står for tur i 2011. 
Lykke til videre til dere alle og til Birthe og Jens

Les mer om Jens Have og Kennel Mjølner her: 
http://www.pointerklub.dk/Om%20kenneler%20DPK.htm#Kennel (kennel Mjølner ved Jens Have)

 


Hej Helene og Tommy.
Vi har været så heldige at få Randi ned til os. Hun er en dejlig harmonisk hvalp og det bliver spændende at få en fremtid med hende. Hun skal trænes på vores terræn hvor I deltog sidste år på hovedprøven. Det ser ud til vi har endnu flere høns end sidste år, så det tegner godt.
Det er en spændende kombination med Britt og Radar. Vi så Radar på Kongsvold sidste høst.
Vi skal nok skrive om hendes udvikling efterhånden som hun bliver ældre. Hun tegner til at blive en meget køn hund!
Randi er blevet godt modtaget af Idun, Magni og Minni cocker.
Det er en fin hjemmeside I har!
Måske ses vi til DPK.s hovedprøve?
 
Bedste hilsener og god week-end.
Birthe og Jens.
 
Jens Have og Frierfjordens Randi

Frierfjordens Radar Junior

Vi har fått en Flott hilsen ifra Anne Grethe , Jon Arild og Frierfjordens Radar Junior fra Trondhjem. Bilder av Radar Junior er lagt inn på fotoalbum. Radar blir populært kalt Max. 

Hei Helene og Tommy.
 
 
Sender dere en hilsen fra Max i Trondheim. Her går alt som det skal. Vi har kommet godt i gang med dressuren. Vi har nå vært på vinterferie i en uke, det kommer godt med. Vi har fått ekstra god tid til å være sammen, Max har også fått "smake" litt på hva naturen har å by på.... ryper altså :-) Vært ei herlig uke :-)
 
Vi lar oss imponere av gutten, han er en lun og tilitsfull herre og lærer fort forskjell på rett og galt. Vi har stort sett berget inventar og sko.
 
Max kan like godt ligge løs om natten som i bur, vi finner han stort sett på plassen :-)
 
Vi har meldt oss på utstilling og gleder oss veldig :-)
 
Vedlagt ligger noen bilder fra gullgutten vår ;-)
 
Takk for en herlig valp!
 
 
Med hilsen
 
Anne G og Jon Arild

Nyheter på hjemmesiden

Hei, nytt på hjemmesiden er i linken til venstre. "Dressur"- Hunden i hjemmet" - "lydig valp"🙂
<------

Forbønder.

Andra veckan i februari reste vi upp til Hede i Herjedalen til vår stuga. Vi hade litt å pyssla med å få til innen den underbaraste tiden kommer der uppe - påsken!.
Fick då med oss forbøndernas resa från Kløvsjø ( Jemtland), og vidare gjennom Herjedalen før att så tilslut komma in til Rørosmarknad. Detta er en resa som bønderna gjorde førr i tiden, da de reste før å selge det de hade med seg, og kjøpe eller bytte det de kom over.  Fra Kløvsjø i Jemtland går så resan øver til Herjedalen før at til slut kryssa grensen vid Brekken i Norge å avslutas vid Røros marknad. Resan,s strekka ligger på ca 20 mil og tar ca 2 uker, då med några stopp på vægen med øvernattning. Det var hestmenn som kom på å begynne at ta den tradisjonen igang igen etter mange mange år, førsta resan børjade  1981 og har så fortsatt varje år. Det er i år 2011, som dagens forbønder firar 30 års jubileum.
Det er en  kul tradisjon som kan anbefallas att få med sig, o det er en riktig folkefest i Røros når de kommer in
 Se vidare i fotoalbumet. Några fina bilder!

Se graderna når vi reser hemåt!! KAAALLT!

Viddaseter

Vintertreningen med hundene er i full gang.  Her er vi på viddaseter noen få mil fra hjemmstedet, et nydelig sted med milevis med oppkjørt løypenett. hundene har nå en måned med grunntrenig, Denne kvelden var vi ute å kjørte over 40 km med hundene i perfekte forhold sammen med min gode venn Stein Rismyhr (kennel sildrebekken).  Se bilder fotoalbum😀

Frierfjordens Rex

Vi har fått en hilsen i fra Anny og Allan Diederichsn i Danmark som har Frierfjordens Rex, Allan er en kjent hundemann, markprøvedommer og  har hatt fuglehund i mange år. vi regner med å høre mye om dem fremover, noen bilder av Rex er lagt ut på fotoalbum, Les mer om Allan  
 http://www.pointerklub.dk/Stafetten%20og%20reportage.htm

Takk for bilder og info Allan.

Hej Helena og Tommy

Så er der lige tid til en lille hilse fra Rex i Danmark. Alt går som det skal, Rex har nu været hos os i ca. en uge. Han ved hvad han må og hvad han ikke må, det er så ikke lige altid han retter sig efter det.
Han er en glad hund med et godt temperament. Her i huset går han rundt som om han har boet her altid, op og ned af trapper m.m.. Hans bedste plads er foran brændeovnen. Han har lært “ sit” komandoen og rigtig god til det, indkald går også fint, så nu er vi begyndt at lære at lystre fløjten, og det går ganske godt. Han har været med i marken et par gange, her er der mange ting der skal undersøges, og småfugle der skal jagtes.
Håber at alt er vel hos jer.
 
Mange hilsner Anny & Allan Diederichsen.

Peter Rafaelsen og Frierfjordens Lola

Fikk en liten oppdatering fra Peter Rafaelsen og Frierfjordens Lola i Danmark.

Hej Tommy og Helena Tog en lille jagt tur med Lola. En flot situation med rejs, fældning og korrekt apport. Jagten tar snart slut i dk. Vi glæder os til vårens prøver med forhåbentlig vis mange sejre.
bra Peter😀

 

Frierfjordens Yatzy

Geir Kjellman og frierfjordens Yatzy melder følgende:

19-21 november Holdt Buskerud jeger og fisk Årets foreningsmesterskap ble avholdt i Säffle i Sverige. Fornøyde deltakere ble innlosjert på Duse Udde Camping, Fyret Restaurant og Cafe sørget for god mat gjennom hele helgen, og Geir Kjellman i Jakt & Naturopplevelser sørget for fine prøveterreng og godt med fugl.

  41 ekvipasjer stilte til start lørdag morgen, og vi fikk se ivrige og flinke hunder gjennom hele dagen. Foreningsmesterskapet gjennomføres uten at hundene slås ut - her er det viltfinnerne som premieres. Noe som gjør dagen morsom og alle får være med dagen ut. Selve finalen ble arrangert som en cup hvor to og to hunder konkurrerte om å finne fugl først. Spennende og morsomt!

Dette ga følgende resultatliste når dagen ble oppsummert;

UK   1.plass   ES Tricky   Eier/fører Trond Sørum

          2.plass   P Andy     Eier/fører   Hans Simensen

          3.plass   P Yatzy     Eier/fører    Geir Kjellman

Frierfjordens Ravi

En  jule hilsen fra Erik og Andrea som har Frierfjordens Ravi Nera. De skriver følgende:

Her kommer en liten oppdatering fra Oslo. J Alt står bra til med oss tre. Nera fortsetter å imponere oss for hver dag som går. I går var vi på juletrehenting med hele storfamilien min. 15 mennesker derav en ivrig 4 år gammel jente og 4 hunder gikk over all forventning. Nera syns bare alt er kjempe stas. J Vi fortsetter å trene på ”sitt” – noe hun har blitt veldig god på. Øver også på å være hjemme alene, noe som stort sett går veldig bra. ”Gå å legge seg” har hun også begynt og adlyde og går da lydig inn i buret sitt. Alt i alt er vi mektig imponert over den lille firbente. Hun har blitt et veldig bra tilskudd til vår lille familie. J Legger ved noen bilder som sier mer enn mine ord.

Bra Erik og Andrea😀😀😀 Legger ved de andre bildene i fotoalbum på Frierfjordens Ravi🙂

 

Erik, Frierfjordens Ravi (Nera) Andrea

familie idyll i hundesengen

15 minus grader ute og familie idyll i hundesengen 5 valper og 3 voksne, 3 av disse valpene skal til kennel fuglede i Danmark og skal hete Rit, Randi og Rex, 1 valp har reist til Nor-Norge og heter Riff, 1 valp har reist til Trondhjem og heter Radar Junior, 1 har reist til Hønefoss og heter Ravi  og våre egne 2 valper heter Rossi og Ragni, valpene er velplaserte og etter hvert vil vi høre mye fra hunde eierne da alle er jakt og prøve interesserte, info om hundene vil komme fortløpende og til alle tidl og til nye valpe eiere send gjerne info og bilder, det vil vi gjerne ha . LYKKE TIL ALLE SAMMEN🙂

Villsvin

Litt spesielt var det forige  helg når vi var i herjedalen/Hede i vår stuga/hytte, på vei hjem møtte vi på grensen mellom Herjedalen og Dalarna  villsvin med unger mitt i vegen,  sikkert 12-15 stk, utrolig at de har kommet så langt nor, snakket med naboene lengre nede, de var ikke var happy for å ha dem rundt seg. kan vel si at det ikke var mangel på ribbe til jul der oppe😀

Frierfjordens Yatzy

Nok en ny helg med lavlandsprøve i Vestfold. prøven i regi av vestfold fuglehundklubb 23/10-10 fikk Frierfjordens Yatzy til Geir Kjellmann sin første premie, 2 UK🙂 Gratulerer Geir, lykke til videre.

Frierfjordens Yatzy og Geir Kjellmann

Valpene

Hei
Nå er det lagt ut flere bilder av valpene, på fotoalbum.

Jutevatnes Radar


En stor gratulasjon til Jutevatnes Radar som er far til valpene, Radar og Ole Frøland dro sammen til Smøla for å sanke poeng til pointercupen og årets pointer! Det gikk veien. Radar vant finalen og fikk 1 VK og CK på "handlen". Dette gjør at radar nå leder høyfjellscupen i pointerklubben, og har bra med championatpoeng i konkurransen om "Årets pointer".

Frierfjordens Frøya

2 flotte dager på Tjølling prøven 16-17 okt, vår egen Frierfjordens Frøya fikk 2 x 2 UK, hun nådde ikke helt til topps denne helgen, men marginene var små, men neste gang er vi på toppen sa Frøya🙂 men tross alt er vi selvfølgelig fornøyde, og dyktig var hun.

Følgene står i dommer krittikken:

Frøya starter med noe vekslende intensitet, går seg senere opp og viser oss søk av høy klasse dagen igjennom. Stand reiser villig og presis fasan og er rolig i oppflukt og skudd, hun har sjanse på fugl som makker støkker.

Tildeles 2. PR. UK

Tommy og Frierfjordens Frøya

Treningstur til Saffle

Vi arrngerer treningstur til Saffle og Krokstad Herregård 13 - 15 okt, vi å bor på hytte ved duse udde camping. send gjerne en mail om du/dere har lyst til å bli med. nedenfor, link til krokstad og duse udde camping http://www.duseudde.se/
http://www.jakt-natur.se

video

oppdatert video side, ny langfilm😀 kom gjerne med komentar.

Frierfjordens Lola og Peter Rafaelsen

Igjen må vi gratulere Frierfjordens Lola og Peter Rafaelsen i Danmark med 2 UKL i Svensk Derby, Flott innsats Peter😀

valpene

Valpene er nå 3 dager gamle og legger på seg hver dag.

valpene har kommet

Hei, i natt fikk Britt 8 sort/hvite valper, 4 tisper og 4 hanner🙂🙂🙂 alt gikk perfekt, hun er en god mor.Norsk Mester på skog Ruslight Asco

Vi gratulerer Rushlight Asco til Kjell og Ole Martin Enberget med NM seier på skog i dag 26/9-10 Flott innsats🙂🙂🙂, Asco er som kjent far til første kullet til Britt.

Rushlight Asco

Til valpe interesserte

Hei Til Alle dere som er interessert i valp etter Fugledes Black Britt og Jutevatnes Radar, etter rtg undersøkelse har Britt mest sansynelig 8 valper🙂

Frierfjordens Lola og Peter

Vi gratulerer Frierfjordens Lola og Peter Rafaelsen med 1 AK i Danmark 5/9-10 fra før har også Lola 1 UK, dette står det vel respekt av🙂 Bra Peter.

Peter Rafaelsen og Frierfjordens Lola

Fra danmark

vi var i Danmark helgen 3-5/9 og ble godt mottat av Peter Rafaelsen og hans kone Birgitte. Danmark bød på sin beste side med strålende sol og varme. Lørdag var vi på jaktprøve, og da med vår unghund Frøya. Lite fugl , men hun greide seg riktigt bra på marken, av ca 30-35 hunder av blandet partier UK og AK ble Frøya beste søker og unghund for dagen uten å komme i fugl. Synd.
Søndagen bød på nye muligheter for Frøya, men desverre igjen uten å komme i fugl, men hun har i alle fall vist seg som en lovende unghund.
Bildet nedenfor viser de 3 premierte av 30-35 hunder til høyre for Frøya.
Frøya ble beste unghund denne dagen

DPK Hovedprøve i Danmark

Dette er utdrag fra norsk pointer klubbs hjemmeside:

Vårt medlem Tommy Nilsen har vært i Danmark og deltatt på Dansk Pointerklubb's hovedprøve 26, 27 og 28/3- 2010 og han melder følgende:

Dette en av de største prøvene for pointerfolket i Danmark og er en utrolig fin lavlandsprøve, som flere nordmenn burde besøke. Danskene er som kjent utrolig gjestfrie og hyggelige mennesker og det er ikke minst et meget hyggelig miljø å komme til. Man blir godt mottatt, og at det er deilig å være norsk i Danmark vet vi jo alle. Når det gjelder Hundene så må de være rabiesvaksinerte før man kan reise til Danmark.
Danske dommere gir kritikk ut fra søk, fart, stil og reviering . Ellers så er det
unghund klasse (UK) hvor de ser på talentet, åpen klasse (AK) den mere skolerte hund og VK som er en vinnerklasse. Sjekk ellers link til DPK under fanen "nettlenker" til venstre på vår hjemmeside.

Tommy var ikke snauere en at han tok med seg hjem en 1AK på Fugledes Black Britt fra Danmark, og melder også om en fin 2 UK høyfjell vinter på Frierfjordens Frøya i Lofsdalen den 18. april.

Dommer kritikken til Britt fra Danmark.

Premie: 1AK Dommer: Ove Steen Petersen

Britt slippes i god vind på rapsmark, hun anlægger her i god kontakt til fører et stort og velanlagt bredsøg med passende afstand mellem slagene. Farten er meget høj. Stilen med let jordvindende galopaktion, høj hovedføring og gode halebevægelser. Forbigår her sammen med makker parhøns i god vind. 2.slip på stub, går her som i første, hun slår op langs remise med skrub, findes her i flot stram stand. På ordre avancerer hun meget villigt og rejser præcis fasan med komplett ro i oppflukt og skud. Har i slippene været meget lydig og velført. 1.pr AK.

Vår egen Hund Frierfjordens Frøya fikk 2 UK i lofsdalen i Sverige April 2010

| Svar

Nyeste kommentarer

18.01 | 08:56

Nå er tiden kommet for kjøp av ny Pointer. Har bare hatt hannhunder tidligere, så det blir det også nå. Begge VK hunder og en vinner av Forus open.Arild94097018

12.01 | 19:48

Fin side Tommy.Mange fine hunder